05 maj 2024

Livet utan ben går vidare av Elin Rantatalo

"Det viktigaste jag har lärt mig av denna mardrömsresa är att om livet vänder så kan man själv ta makten över hur man vill att det ska fortsätta."

En semesterresa blev en mardröm när Elin Rantatalo blev sjuk i sepsis på Gran Canaria. Hon hamnade i koma och två gånger fick familjen höra att hon skulle dö. Elin överlevde mirakulöst nog, men det kostade henne båda benen och nio fingrar. I boken berättar hon om sin sjukdomstid och vägen tillbaka till ett självständigt liv som dubbelamputerad. 

Livet utan ben går vidare är en berörande självbiografi om att överleva mot alla odds, att hitta glädjen i livet och att aldrig ge upp. Trots flera funktionsnedsättningar på grund av infektionen lever Elin idag ett rikt liv och visar att ingenting är omöjligt. 

Elin Rantatalo är influencer och föreläsare inom livsstil och inspirerar dagligen till att leva livet till  sin fulla potential trots utmaningar.

Jag är oerhört imponerad av Elin Rantatalo! Efter att ha läst boken Livet utan ben går vidare kan jag inte annat än att förundras över hur hon har orkat att ta sig igenom den här sjukdomsperioden. Vad hon har fått utstå och vilka hinder hon har tagit sig förbi. Elin visar att med ett positivt tankesätt och massor jävlar anamma kommer man långt och kan övervinna det mesta. Även om det stundtals var jobbigt att läsa om allt som hon har fått utstå, så genomsyras boken och texten av Elins positiva inställning till livet även i den situation som hon helt plötsligt hamnade i. Ja, inte bara hon, utan även hennes nära och kära. Förutom att jag förundras över hur mycket man kan åstadkomma och hur glad jag känner mig när det går vägen, så blir jag även arg. Arg över hur hon behandlas och hur man i all välmening tror sig veta vad som är bäst för individen. Jag kan varmt rekommendera dig att läsa Livet utan ben går vidare. Den visar hur mycket en människa ändå kan åstadkomma. Tack Elin för att du har delat din historia med oss och för att du synliggör utmaningar att leva med funktionsnedsättningar! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar