26 augusti 2023

De aderton av Anton Berg

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än idag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin  vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

De aderton är en spännande konspirationsthriller om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

En spännande katt-och råtta-lek på hög nivå tycker jag sammanfattar boken De aderton på ett bra sätt. Författaren Anton Berg (som för övrigt gör en mycket bra författaruppläsning av boken) lyckas fånga mitt intresse från första stund och väver ihop en fiktiv konspirationsteori blandat med verkliga händelser. Detta ger en extra krydda till handlingen och gör det osannolika sannolikt, skeendet blir högst verkligt och du känner svetten krypa fram. Hur ska det gå för Axel och personerna runt honom? Vem kan han lita på när de inblandade innehar höga positioner och dess tentakler når åt alla håll och kanter? Att även vännen Stina och hennes son blir drabbade gör att spänningen blir vid ett flertal tillfällen olidlig. Bokens avslutas med en härlig cliffhanger, vilket givetvis ökar intresset för de andra två böckerna i serien! Så har du ännu inte läst boken De aderton av Anton Berg, ska du definitivt göra det! Du vill absolut inte missa den!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar