19 oktober 2021

Mannen som dog två gånger av Richard Osman

Ibrahim, en av de fyra i Torsdagsmordklubben på Cooper Chase råkar illa ut vid ett rån. Förövaren är en 16-årig pojke med band till den lokala knarkdrottningen Connie. Elizabeth, Ron och Joyce bestämmer sig omedelbart för att sätta fast den skyldige.

Den svindlande jakten på de inblandade blir upptakten till en rad ovanliga och blodiga händelser som leder till oväntade avslöjanden om Elizabeth tidigare liv, innan den inte alldeles snövita sanningen avslöjas. Några blir livets vinnare, några förlorar allt - inte bara förmögenheter.

Åh, nu är boken färdiglyssnad och jag vill ju egentligen bara stanna kvar hos pensionärerna i Torsdagsmordklubben och poliserna Donna och Chris. Det är verkligen något speciellt med Richard Osmans böcker om Torsdagsmordklubben. En genuin känsla bokens personligheter emellan, även om det handlar om brott som ska utredas och människor som mördas. En sofistikerad hämnd planeras och utförs. Ja, boken har allt en bra pusseldeckare ska ha. Med många lösa trådar som till slut knyts ihop och allt avslöjas. Dessutom innehåller boken en hel del humor, vilket gör lyssningen till ett stort nöje. När bland annat en gärningsperson som blivit skjuten (ej dödligt) får frågan om hen har ont och vill ha en värktablett. Naturligtvis vill hen ha det och får då till svar: Synd för jag har inga. Alltså vem skrattar inte åt det! What goes around, comes around! Till dig som älskar pusseldeckare och gärna ser att den innehåller humor är detta ett mycket hett lästips! Om du inte läst första boken i serien, så börja med den. Den heter Torsdagsmordklubben. Det här är del två i serien. Jag hoppas verkligen på fler böcker om pensionärerna i Cooper Chase!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar