16 oktober 2021

Den osynliga buren av Rebecca Romero

"David slår mig på huvudet, öppen handflata, knuten näve. Det spelar ingen roll. Det är ett bra ställe att bli slagen på, lämnar inga märken. Ingen som kan se. Jag undrar om han också tänker så, om han planerar var han ska placera sina slag. Hur som helst är jag tacksam över det."

När Rebecca möter David tror hon att han kommer att bli hennes livs kärlek, men snart visar han sig istället vara hennes värsta mardröm. Lögner, svek, kontroll och krav trappas upp med våld och förnedring. Från Södermalm till Bogotá följer vi nedbrytandet av en ung kvinnas själ i en vardag där kärlek och våld går hand i hand. Hon försöker lämna, men lyckas inte. Till slut hittar Rebecca vägen ut till ett liv som är värt att leva, ett liv utanför buren.

Den osynliga buren är en stark livsberättelse om att känna sig fångad i en relation men också om frigörelse och att hitta kärleken till sig själv.

Det vackra bokomslaget kan verkligen lura dig. Innehållet i den är boken är verkligen inte vackert! Det handlar om hur en ung kvinna succesivt bryts ner av mannen hon älskar. Hur den passionerade kärlekshistorien ändras till att vara något annat och hur svårt det är att bryta sig loss från ett destruktivt förhållande. När jag läser den här boken önskar jag att den inte vore sann, men tyvärr är den det. Det är Rebecca Romeros egen historia, vilket gör att boken blir ännu mer smärtsam och svår att läsa. Orden, känslorna och smärtan blir mer påtaglig och man orkar inte läsa så långa stunder, eftersom det är verkligen jobbigt att läsa om hur hon har det. Den här boken sätter fingret på hur det kan vara att leva i ett destruktivt förhållande och hur svårt det är att bryta sig loss. Framförallt när det även finns barn med i bilden. Den visar också på vilken skam den som är drabbad  känner över att inte vara stark nog att bara lämna. Men det är ju faktiskt inte den som är utsatt som ska skämmas, utan det är ju förövaren som ska göra det! Den osynliga buren är en bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa. Visserligen har du en jobbig och smärtsam läsning framför dig, men boken är så bra och så viktig att du helt enkelt inte får missa att läsa den!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar