30 juni 2021

Mord på slottet av Madeleine Gustafsson

 Henny Hoff kan knappt fatta att det är sant. Hon ska vara med i tv-programmet D som i deckare och hänga med riktiga stjärnförfattare, i härlig slottsmiljö. Men inget blir som hon tänkt sig. Slottet är fallfärdigt, kollegorna snobbiga och en av dem rentav spårlöst försvunnen.

När den ena deltagaren efter den andra råkar illa ut börjar Henny undra om hon kommer att klara sig helskinnad från slottet. Det känns som hon befinner sig i en gåta där någon verkar vilja sätta punkt för gott. Vem är det som vill dem så illa, och varför?

Mord på slottet är den första boken om den osäkra men nyfikna deckarförfattaren Henny Hoff, av Madeleine Gustafsson som kom tvåa i Storytels krimtävling 2019. Hon debuterar härmed som författare.

Jag vill börja recensionen med att förtydliga att det bara är du som har Storytel som har möjlighet att läsa eller lyssna på den här boken. Boken ges ut av Storytel Original. Mord på slottet är en klassisk pusseldeckare, där du som läsare får olika pusselbitar för att försöka knyta ihop hur allt hänger samman. Handlingen utspelar sig på ett slott och ett oväder drar in vilket gör att deltagarna så småningom blir isolerade. Samtidigt som den begränsade kretsen av författare är ensamma på ett slott, försvinner respektive mördas de en efter en. Vad är det som händer, vem är den skyldige och är de verkligen ensamma på slottet? Alla misstänker alla och ingen vågar vara ensam. Madeleine Gustafsson har lyckats med att få till en mycket bra pusseldeckare och som bitvis är olidligt spännande! Jag kan varmt rekommendera dig att lyssna eller läsa boken!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar