06 juni 2021

Familjen Bridgerton En förtrollande hemlighet av Julia Quinn

Välkommen in i familjen Bridgertons underbara värld!

Sophie Beckett är en oäkting. Det vet alla som jobbar på Penwood Park, även om de låtsas att hon enbart är grevens myndling. Men när greven skaffar en ny fru och sedan avlider, blir livet annorlunda för Sophie. Hon degraderas till tjänarinna och drivs hårt av grevinnan och hennes två döttrar. Att Sophie skulle få chansen att smita in på Lady Bridgertons stora maskeradbal är därför någonting hon aldrig hade kunnat drömma om - men plötsligt händer det!
I skydd av sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt... Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne? 
En förtrollande hemlighet är tredje fristående delen i den internationellt bästsäljande serien om Familjen Bridgerton. Böckerna utspelar sig i 1800-talets England och blir snart tv-serie på Netflix.

Jag vet inte vad det är eller hur hon gör.... Men Julia Quinn har en förmåga att skriva förutsägbara, härligt romantiska romaner, som jag av någon outgrundlig anledning älskar att läsa. Att för en stund glömma vardagen och förlora sig i en rosaskimrande, romantiskt läsupplevelse är riktigt härligt! Extra viktigt när vi befinner oss i en tråkig pandemitillvaro. Böckerna om familjen Bridgerton må inte vara de mest minnesvärda böckerna, men de är helt underbara att läsa och jag njuter varje sekund av läsningen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar