01 juni 2024

Familjen Bridgerton - Ett minnesvärt frieri Av Julia Quinn

Välkommen in i familjen Bridgertons underbara värld!

När Eloise Bridgerton inleder en brevväxling med Sir Phillip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång, anar ingen av dem vad det är början på. Phillip tror att Eloise är en huslig och anspråkslös ungmö i desperat behov av en man och frågar om hennes hand - barnen behöver ändå en ny mor. Eloise blir chockad, inte kan hon väl gifta sig med en man hon aldrig träffat? Eller kan hon det? Efter att ha nekat mer än en handfull äktenskapsanbud kanske Sir Phillip äntligen är den rätte.
  Men bägges förväntningar ställs på ända. Elises drömkarl skulle ju inte var så här lynnig och ouppfostrad och ... grovhugget charmig. Sedan var väl inte heller Sir Phillips praktiska lösning tänkt att vara lika envis och frispråkig och ... absolut kyssvänlig?
  Ett minnesvärt frieri är den femte fristående delen i serien om familjen Bridgerton i 1800-talets England.

Det är en speciellt härlig och ljuvlig känsla som infinner sig när man läser en romantisk, historisk roman. Böckerna i serien om familjen Bridgerton är det mest optimala i den kategorin av böcker. Historisk romance när det är som bäst och även mest för den delen. Att få drömma sig bort till en svunnen tid och bara njuta, utan att tänka. Det är som bomull för både kropp och själ! Lugnet infinner sig och fånigt leende läser jag den ena sidan efter den andra. Allt känns bekant från de andra böckerna och förutsägbarheten är befriande och gör att läsningen blir en ren avkoppling och njutning! Mindfulness på hög nivå! Att känna sig  trygg med att slutet blir precis som jag vill att det ska bli, även om det tillstöter en del hinder längs med vägen. Ett minnesvärt frieri är en ljuvlig, romantisk bokpärla, som är perfekt avkoppling, närhelst du behöver det!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar