29 juli 2022

Sommarmord av Samuel Karlsson

Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka. Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan.

På ön bor en enstöring som dragit sig undan från världen och som fångar polisens intresse. Under utredningen visar det sig också att det funnits konflikter i filmteamet efter en misslyckad inspelning i Skottland som satt dem i ekonomisk kris. Jessica Jackson ansvarar för utredningen och åker till Skye för att undersöka Skottlandsspåret.

Sommarmord är den femte delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.

Den här gången har Samuel Karlsson överträffat sig själv! Sommarmord tycker jag är den bästa boken i serien. Jag har tyckt mycket bra om alla böckerna, men Sommarmord utmärker sig med ett lugnare tempo och en mer krypande spänning med övernaturliga inslag. Att handlingen på ön utspelar sig både före och efter morden, gör att du som läsare får en större känsla för boken, handlingen och personerna. Dessutom höjs spänningsfaktorn radikalt, eftersom du får uppleva vad som hände på den isolerade ön och hur personerna upplevde det. Att Jessica Jackson dessutom får göra ett miljöombyte och åka till Skottland för att utreda spåren som leder dit, ger boken ytterligare en dimension och skapar en spännande parallellhistoria. Det här visar också på författarens styrka att hålla olika perspektiv och händelser igång och ändå lyckas hålla den röda tråden och få ett flöde i handlingen. Efter att lyssnat klart på Samuel Karlssons bok Sommarmord kan jag konstatera att sjätte delen om Jessica Jackson inte kan skrivas fort nog! Vilken spännande cliffhanger! Jag ser med stor förväntan fram emot nästa bok och hur den handlingen ska utveckla sig. Så gillar du krypande spänning med övernaturliga inslag är Sommarmord boken för dig! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar