15 juli 2022

Gröna villan av Sofia Rutbäck Eriksson

När pensionärerna på Gröna Villan får höra att verksamheten ska läggas ned vänds hyresgästernas vardag upp och ner. De kan inte acceptera att deras gemenskap ska gå förlorad. Alla har kommit till boendet ensamma, men har tillsammans blivit till en grupp som inte längre kan tänka sig ett liv utan varandra. När ingen annan väg är framkomlig får Gun en idé som innefattar en högst olaglig växtodling i källaren. Men när hon presenterar sin plan tror alla att hon har blivit galen. Inte kan väl respektabla äldre ta till vad som helst för att få behålla zumba, fester och bokcirklar? Eller är det så att målen ibland helgar medlen?

Gröna Villan är en skruvad, fartfylld och varm berättelse om oväntad vänskap och om vikten av att hålla ihop och stå för det man tror på.

Sofia Rutbäck Eriksson bor i Luleå och har älskat att skriva sedan barnsben. Hon har tidigare skrivit barnböcker och feelgoodromanen Som ett vykort, och har under senaste året gjort ljudbokssuccé med bokserien Katarinas eminenta detektivbyrå och kriminalromanen Mordnatt råder, tyst det är i husen.
,
Boken Gröna Villan är en bok som får dig att må bra! Den sprudlar med sin humor och är en hjärtevarm berättelse som visar på vikten av vänskap och en meningsfull vardag. För säga vad man vill om pensionärerna på Gröna Villan. Du kan inte annat än att älska dem och heja på dem, trots att de väljer att ta lagen i egna händer. Som läsare märker du författarens berättarglädje, den lyser igenom i den humoristiska och skruvade handlingen samt i beskrivningarna av bokens personligheter. Jag kan se Gun, Irma, Milorad och Anita med flera framför mig. Och när jag tänker efter så skulle det vara toppen att göra en serie om Gröna Villan och dess pensionärer!  Jag skulle garanterat titta på varje avsnitt. Så för dig som känner att du vill läsa en bok som genererar många fniss och skratt, kan jag varmt rekommendera dig att läsa Gröna Villan av Sofia Rutbäck Eriksson.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar