30 mars 2022

Gustave Eiffel och kärleken av Nicolas d´Estienne d´Orves

Kärlekshistorien som ritade om Paris för alltid.

Inte långt efter slutförandet av arbetet med Frihetsgudinnan blev Gustave Eiffel tillfrågad av den franska regeringen att designa något spektakulärt till världsutställningen i Paris 1889.

Eiffel är helt fokuserad på projektet med att bygga ett tunnelbanesystem men allt förändras när han av en slump möter sin vackra ungdomskärlek, Adrienne Bourgès. Deras förbjudna relation ger honom inspiration till att designa vad som kommer att bli en av världens mest kända byggnader.

Gustave Eiffel och kärleken är en storslagen och romantisk berättelse om kärlekshistorien som förändrade Paris för alltid.

Vem kan motstå att läsa en berättelse om historien bakom skapandet och byggandet av Eiffeltornet, en av Paris stora sevärdheter? I boken Gustave Eiffel och kärleken lär du känna ingenjören Gustave Eiffel och hur det kom sig att han byggde Eiffeltornet. Du får som läsare ta del av två parallella berättelser, den ena delen utspelar sig under den senare delen av 1880-talet och den andra delen år 1859. På så sätt får du lära känna den unga Gustave Eiffel och hur han möter och lär känna Adrienne Bourgès. Du får läsa hur deras kärlekshistoria uppstår samt hur de slutligen möts senare i livet och givetvis själva skapandet av det berömda Eiffeltornet. Boken är en liten historisk pärla som innehåller en fascinerande kärlekshistoria och som kryddas av att den berättar hur en av världens mest berömda byggnader skapades.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar