08 mars 2022

Döden går på visning av Anders de la Motte och Måns Nilsson

Svek, girighet och mord bland slott, äppelträd och blommande rapsfält.

När stjärnmäklaren Jessie Andersson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen dras den fyrkantige och aningen bufflige kommissarien Peter Vinston in i utredningen, trots att han egentligen bara är på besök i trakten. Till sin hjälp får han den lokala polisassistenten Tove Esping, oerfaren men ambitiös och vaken. Kollegorna retar sig på varandra men formar en motvillig vänskap i jakten på sanningen. Bakom trädgårdshäckarna i de idylliska byarna på Skåneslätten lurar en mördare. Frågan är bara vem.

Döden går på visning är första delen i Anders de la Mottes och Måns Nilssons pusseldeckarserie Morden på Österlen - där vackra miljöer och excentriska karaktärer möter ond bråd död.

Vilken härlig bok!! Som älskare av klassiska pusseldeckare kan jag lugnt konstatera att serien om Morden på Österlen kommer jag följa med ett stort intresse och med en leende på läpparna. Den har alla ingredienser som en pusseldeckare ska ha: Ett stort persongalleri av flera färgstarka personligheter, osämja, intriger och mord. Mord som ser ut som olyckshändelser och hur hänger det ihop? Så roligt att få klura på deckargåtan. Givetvis ska det finnas med ett radarpar, som ska lösa brotten även om radarparet till en början inte tycker om varandra. Likt Agatha Christie serveras du dessutom en lösning på slutet när alla inblandad är samlade. Fantastiskt!! Och inte att förglömma, att som grädde på moset förekommer Shakespeare citat i boken. Till dig som älskar pusseldeckare kan jag bara säga, läs den här boken! Du kommer inte att ångra dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar