12 december 2021

Regisssören av M. W. Craven

Det är jul och en seriemördare lämnar kroppsdelar till beskådan över hela grevskapet Cumbria i nordvästra England. Ett obegripligt meddelande lämnas kvar på varje scen: SSU6.

Washington Poe och Tilly Bradshaw kallas in för att utreda och konfronteras med ett fall som inte tycks gå ihop. Varför hade vissa av offren bedövats, medan andra tvingats dö i fruktansvärda våndor? Varför förnekar deras enda misstänkte sådant som bevisligen är sant, samtidigt som han bekänner saker de inte känt till? Och varför tog samtliga offer ledigt från sina jobb samma två veckor för tre år sedan?

När en vanärad FBI-agent hör av sig tar fallet en ännu mörkare vändning. Hon tror nämligen inte att Poe och Tilly alls har med en seriemördare att göra. Hon tror att de står inför något ännu farligare: en man som kallar sig Regissören.

Washington Poe och Tilly Bradshaw är tillbaka med full kraft! Vilken bok!! Spänningen är på topp! Vad har hänt och hur hänger det ihop? Det som från början ser ut att vara löst sammansatt är något helt annat, som är välregisserat inför vad som komma skall. Och jag kan bara säga att den är boken är spännande in till den sistan sidan. Därefter kan man som läsare andas ut. M W Craven har lyckats med att återigen skapat en snabbläst bladvändare som är både spännande och klurig. Det jag gillar bäst med hans böcker är dynamiken mellan den härdade Washington Poe och den rättframma och analytiska Tilly Bradshaw. Det är ett samarbete som det slår gnistor om! Regissören är en bok som du absolut inte får missa, men börja med att läsa de andra två delarna i serien, innan du ger dig på denna. Då får du ut den bästa läsbehållningen av boken.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar