26 december 2021

Mordnatt råder, tyst det är i husen av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström

Snön vräker ner över Arvidsträsk när invånarna kring den lilla norrbottniska sjön samlas vid byagården för traditionsenlig lucköppning. Men bakom den första luckan väntar ett meddelande som får de äldre i byn att rysa av fasa - de som är gamla nog att minnas de hemska, ouppklarade morden fyrtio år tidigare. När nu hotet om ett nytt dödsfall sänker sig över bygden tvingas den pensionerade polisen Rolf Ström åter att jaga den mördare som gäckat honom så länge. Till sin hjälp för att lösa gåtorna i både nutid och dåtid får Rolf den nyinflyttade deckarförfattaren Riita Niemi, som suktat efter traktens mörker och enslighet. Under en kamp mot klockan måste Rolf och Riita ta reda på vem som ligger bakom hotet - innan någon av deras grannar dör. Och endast en sak är säker: att mördaren finns mitt ibland dem.

Årets deckarjulkalender "Mordnatt råder, tyst det är i husen" i 24 avsnitt är skriven av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström. Tillsammans ligger de även bakom den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå.

Tjugofyra luckor är öppnade och julkalendern är färdiglyssnad! En deckarjulkalendern är ju en perfekt lyssnar-eller läsarstund för den som vill lyssna/läsa lite då och då. Spänningen hålls uppe och du får naturliga pauser i handlingen. Mordnatt råder, tyst det är i husen är en härlig pusseldeckare med ett fascinerande persongalleri. Många olika personligheter finns i byn och gissningsleken kan börja, vem är den skyldige? Inte kan väl 104 åriga Knut ha mördat, eller? Eller den trevliga barnfamiljen? Vad sysslar egentligen Christoffer med? Den mot barnen trevliga Hilda, men som är barsk mot de vuxna? Ja, hur hänger det ihop? Rolf och Riita får kämpa hårt för att lösa gåtan eller är någon av dem den skyldige? I denna härliga kompott av mord och mörker plus en stor portion av humor, får du drömma dig bort och se hade du rätt? Klurade du ut hur det hängde ihop? Ja, jag gjorde faktiskt det! Så sätt dig till rätta och läs eller lyssna på den här roliga mordgåtan. Du lär inte ångra dig!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar