10 augusti 2020

Älskade barn av Romy Hausmann

 Den här berättelsen börjar där andra slutar. En kvinna och två barn flyr från en helvetisk, mångårig fångenskap. Men terrorn följer efter dem ut i friheten och stirrar dem rakt i ansiktet. Sofistikerad, välskriven och kuslig från första sidan.

Långt inne i skogen ligger en fönsterlös stuga. Därinne styrs Lenas och barnens liv helt av fadern. Han som skapar dagen och natten. Som Gud. Måltider, toalettbesök och läsning följer strikta tider och övervakas med minutiös noggrannhet. Han skyddar familjen från alla faror "där ute" och ser till att barnen - födda och uppväxta i stugan - har vad de behöver.

En dag lyckas Lena fly. Hon och barnen är fria. Men nu börjar mardrömmen på allvar. För fadern vill ha tillbaka det som tillhör honom...

Kuslig från första sidan - Älskade barn är en thriller som rör sig i gränslandet till det ofattbara: grym, tragisk och oavbrutet spännande.

Jag säger bara pust, efter att ha lyssnat färdigt på den otroligt spännande boken av Romy Hausmann. Älskade barn är så obehaglig att du stundtals funderar på om du orkar lyssna vidare. Boken och händelserna i den skildras ur tre olika personers perspektiv: Matthias, Lena och flickan Hannah. Hela boken andas grymhet och olidlig spänning. Vad ska hända, hur ska det gå, vem är den skyldiga och vad hände med Lena? Ja, frågorna är många och som lyssnare (eller läsare för den delen) målar man upp det ena scenariot efter det andra. Romy Hausmann lyckas med att skapa en känsla av osäkerhet och ingenting känns givet. Ska det bli ett bra slut eller ett dåligt?? Ja, om du vågar dig på den här boken får du veta, för jag avslöjar ingenting! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar