28 augusti 2020

Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg

Går det att älska och bli älskad om hjärtat är fullt av hemligheter?

Elin Boals har allt. Hon är framgångsrik fotograf i New York, sedan länge gift med affärsmannen Sam och mamma till deras sjuttonåriga dotter Alice. Men en dag får hon ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. Elin blir påmind om sitt förflutna, det som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste. Med det oväntade livstecknet kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en fängslande roman om att övervinna skam och skuld. Om att hitta sig själv och sanningen, och på så sätt lära sig att älska. Den är översatt till 25 språk.

Sofia Lundberg har gjort det igen! Jag har tidigare läst och trollbundits av hennes första bok Den röda adressboken, så det var med mycket stora förväntningar jag tog mig an Ett frågetecken är ett halvt hjärta. Hur var den då? Infriades mina förväntningar? Ja, det gjorde de. Sofia Lundberg har återigen skrivit en helt fantastisk och hjärtevarm bok, som känns i hela kroppen när du läser den. Det är något speciellt med Sofias sätt att skriva. Hennes böcker griper tag i dig och du drabbas av den fascinerande berättelsen, som utspelas både i nutid och dåtid. Den här växlingen sker på ett bra och naturligt sätt, vilket gör att du som läsare inte tappar tråden utan följer med i bokens handling. Jag kan inte annat än att fascineras av Sofias sätt att skriva. Hon målar upp orden på ett sätt som gör att boken andas känslor och gör att man verkligen lever sig in i Elins olika liv, samtidigt som du får en förklaring till varför Elin idag är som hon är. Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en fantastisk läsupplevelse, som du inte får missa. En bok som dröjer sig kvar i minnet, länge...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar