26 juli 2020

En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz

En vild idé...
När trettioårskrisande Anna-Lina ramlar över romanen "Vägen till Klockrike" på en loppis tar hennes liv en ny vändning. Hon fascineras av berättelse om luffaren Brolle och bestämmer sig för att själv gå på luffen i Sommar-Sverige. Skaffa sig mat och husrum genom att måla staket och klippa gräs. Tjäna pengar på det hon är allra bäst på, att fynda dyrgripar på loppis och sälja vidare. Fundera över vad hon vill göra med resten av sitt liv. 
Och kanske finns där ute någonstans en kille för henne?

En omöjlig man...
Men den flirtiga raggaren som ger Anna-Lisa lift i sin risiga Cheva är verkligen så långt från drömkillen man kan tänka sig. Hur kan någon vara så irriterande?

En sommar som förändrar allt...
När luffen går mot sitt slut har Anna-Lisa vandrat många mil genom Roslagen, Norduppland, Bergslagen och Östergötland. Hon har mött både snälla och farliga människor, jobbat sig fram och sovit under stjärnorna. Och tagit beslut som förändrar hela hennes liv.

En sommar på luffen utspelar sig före de tidigare utgivna böckerna i Anna-Lisa-serien, Anna-Lisas Antik och Flickorna i speceriaffären

Eli Åhman Owetz bok En sommar på luffen är den perfekta feelgoodromanen att läsa på sommaren! Extra bra en sommar, då vi ska försöka att hålla nere med våra sociala kontakter, eftersom vi befinner oss i en pandemi. Boken skildrar hur Anna-Lisa ger sig ut på luffen för att finna sig själv och att uppleva det stora äventyret som luffare. Jag gillar verkligen den annorlunda mixen av nutid och dåtid. Med det menar jag inte att den utspelar sig under olika tidsepoker. Nej, allt utspelar sig på 2000-talet, men Anna-Lisas luff genom Sverige speglar ju en svunnen tid. Idag är det ingen som luffar omkring, men genom att Anna-Lisa väljer att gå på luffen, får vi ta del av ett annorlunda liv. Ett liv som inte är så planerat, där hon tar dagen som den kommer och vart den bär henne. Anna-Lisa vet som regel inte var hon kommer få husrum och kan stanna, vad hon kommer att göra för att få mat och sovplats samt slutligen vilka hon kommer träffa. En del personer är trevliga, andra otrevliga, några bjuder på obehagliga överraskningar och naturligtvis kryddas Anna-Lisa luffarliv med en del romantik. En sommar på luffen är en perfekt feelgoodroman med hög retrofaktor, som du bara måste njuta av! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar