22 juli 2020

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Hur väl känner du dina grannar? Micke och Bianca flyttar till ett idylliskt villakvarter som verkar perfekt för deras familj. Men allt eftersom de lär känna sina grannar kommer en känsla av obehag smygande. När Bianca blir påkörd utanför sitt hus verkar det först röra sig om en tragisk olycka. Medan hon kämpar för sitt liv på sjukhuset växer dock tvivlet bland polisen och i kvarteret. Micke har alltid trott på rättvisan. Men vad händer när den enda utvägen tycks vara att ta lagen i egna händer? 

Goda grannar är en psykologisk spänningsroman om den hårfina gränsen mellan rätt och fel, och om faran med att komma sin grannar alltför nära.

Wow! Vilken bok!! Goda grannar av Mattias Edvardsson innehåller det mesta som kännetecknar en bra, psykologisk spänningsroman. Den har en intressant historia som skildras ur olika personers perspektiv. En händelse har skett. Bianca har blivit påkörd. Du får veta vad som skedde före olyckan och vad som sker efter olyckan, skildrat av hur de olika personerna upplever det. Var och en har sin sanning, sin historia och sitt bagage, vilket givetvis påverkar hur han/hon upplever det som har hänt. Det är också det här som lyfter boken och gör den, till den fantastiska läsupplevelse som den är! Själv lyssnade jag på boken och hade då förmånen att lyssna till tre olika uppläsare, vilket givetvis förhöjer lyssnandet av boken! 

Dessutom uppstår moralisk konflikter i vad som är rätt och fel och hur hanterar du det? När du själv blir drabbad, är det då självklart att låta rättvisan skipas enligt det rättsliga systemet, eller blir du frestad att ta lagen i egna händer? Det är lätt att säga att man givetvis inte skulle kunna tänka sig att själv skipa rättvisa, men när du eller din familj drabbas... Vad gör du då? Hur långt är du beredd att gå? En mycket intressant frågeställning.

Goda grannar är en bok som är välskriven, som berör, som gör ont läsa och som dröjer sig kvar i minnet.... Länge! Det är därför en bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar