09 juli 2019

Pärlsystern av Lucinda Riley

Del fyra i sviten om de sju systrarna.

Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar - Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom - gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter...

Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie - den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag.

CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.

Lucinda Riley gör det igen!! Hon skapar en bok med fascinerande händelser och livsöden, som vävs ihop i en mix av nutid och dåtid. Jag älskar hennes böcker, som gör att jag får glömma bort tid och rum, besöka olika platser under olika tider. Det krävdes inte många sidors läsning förrän jag var inne i bokens handling och kunde njuta av att svepas med i en fantastisk berättelse. Så om du ännu inte läst Pärlsystern, se till att göra det. En perfekt semesterbok att drömma dig bort med. Men glöm inte att läsa serien i ordning. Börja med De sju systrarna, därefter följer Stormsystern, Skuggsystern och Pärlsystern är den fjärde av sju böcker. I höst ges den femte boken ut på svenska och  gissa om jag ska köpa den också!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar