14 december 2018

Skuggsystern av Lucinda Riley

Deras framtid är skriven i stjärnorna...

Star D'Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter sin älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Efter sig har han lämnat en ledtråd åt varje barn, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den tystlåtna och mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. Rådvill bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem i nordvästra Englands Lake District, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppler. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel vars regler alla andra utom hon verkar känna till.

Skuggsystern är den tredje fristående delen i en unik, förtrollande serie om sju böcker, baserad på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna.

Nu är tredje delen av Lucinda Rileys romansvit om de sju adoptivsystrarna utläst. Skuggsystern är precis som de tidigare böckerna i serien en riktig bokpärla. Jag älskar mixen av nutid och dåtid, där du får svepas iväg av en fantastisk berättelse och känna av historiska vingslag. För vad är härligare och mysigare än att sjunka in en underbar och romantisk berättelse? Skuggsystern är en bok som ska avnjutas i lugn och ro. Ta god tid på dig när du läser den, för den ska som en karamell avnjutas sakteliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar