02 mars 2024

Födelsedagen av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt

Driven spänning av nya författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt.

Sången tystnar tvärt när dörren till födelsedagsbarnets rum öppnas. Sängen är tom och fönstret står på glänt. Polisen kallas till huset och en sökinsats påbörjas. Stämningen mellan exfrun, pappan och styvmamman eskalerar. Alla tre har något att vinna på att röja sjuåriga Samuel ur vägen. Och det visar sig snabbt att deras historier inte går ihop. Vad har egentligen hänt pojken?

Födelsedagen är första delen i en ny spänningsserie av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt. Boken utspelar sig under tjugofyra intensiva timmar och är en angelägen bladvändare av riktigt hög kvalitet.

Efter att ha läst alla andra av Sofie Sarenbrants böcker (för vuxna) var det med stor förväntan och nyfikenhet jag tog mig an boken Födelsedagen, som är ett samarbetsprojekt skrivet tillsammans med Carina Bergfeldt. Vad blir min läsupplevelse den här gången, tycker jag annorlunda om boken, nu när det inte bara är en författare som skriver utan två? Svaret på den frågan är nej! Även om jag ännu inte läst någon av Carina Bergfeldts böcker, känner jag igen mig i sättet som boken är skriven på. Den här deckaren blir mer som en psykologisk spänningsroman och man kan ta på handlingens nerv. Det blir otroligt spännande när kapitlen är korta och hela handlingen utspelas under ett dygn. Berättelsen blir väldigt koncentrerad och tempot är högt. Handlingen utspelas med olika personers perspektiv vilket gör det extra intressant.  Flera olika personer (utöver barnets föräldrar och bonusmamma) tillkommer i handlingen. Alla som mer eller mindre verkar ha en dold agenda. En soppa kokas ihop och du har många möjliga gärningspersoner att välja bland. Även att jag upplever att det egentligen inte är så intressant att veta vem som är skyldig. Det är skeende, vad som händer som är det primära. Det känns som jag som läsare är delaktig i allt som sker. Snyggt gjort! Att berättelsen kretsar kring ett barns försvinnande, en förälders mardröm, förhöjer boken ytterligare ett snäpp. Mer spännande än så här blir det inte!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar