27 februari 2024

Snöstorm av Augustin Erba

Tomas sitter på ett tåg mitt i Sverige när en snöstorm bryter ut och stoppar all tågtrafik. På väg mot restaurangvagnen hör han någon ropa hans namn, och plötsligt kommer allt tillbaka. Det är Livli, hans stora ungdomskärlek. Hon som en gång krossade hans hjärta.
   Snöstorm är historien om Tomas och Livli, som möts för första gången när de är studenter på en klaustrofobisk högskola. De brottas båda med svåra erfarenheter och utan att de själva förstår varför blir deras öden sammanflätade.

Augustin Erbas tredje roman handlar om kärlek och sorg, om minnen och lycka, om hur livet blev och hur det kunde ha blivit. Om de val vi gör som unga, och de val vi fortfarande har framför oss.

Det är en speciell känsla när man greppar tag i en klassisk roman och börjar läsa den. Ganska snabbt kommer du fram till om det är en bok som du tycker om och om du får en känsla och relation till bokens personligheter. Snöstorm är just en sådan bok. Med en stark känsla för Tomas och personerna som figurerar i hans liv skapar Augustin Erba en roman som griper tag i dig som läsare och som är svår att värja sig för. Boken är indelad i fyra delar + den inledande delen när snöstormen brutit ut och tåget stannat på grund av ovädret. Jag är väldigt svag för böcker som börjar längre fram i handling för att sedan backa bandet och börja om långt tidigare. Det skapar ett intresse och nyfikenhet för att se vart allt bär hän och hur man hamnade här och vad som kommer ske i framtiden. Ett smart drag och som skapar liv i berättelsen. Att boken dessutom är välskriven med en känsla för det skrivna ordet gör att läsupplevelsen förhöjs ytterligare och gör den till en riktigt bra roman. Snöstorm är därför en bok jag varmt kan rekommendera dig att läsa. Den ger dig en läsupplevelse som du absolut inte vill vara utan!
  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar