12 mars 2024

Öns hemlighet av Guillaume Musso

1999 
Efter att ha publicerat tre bästsäljande romaner, meddelar den kritikerrosade författaren Nathan Fowles att han kommer överge sin litterära karriär och dra sig tillbaka till Beaumont, en vacker och vildvuxen ö utanför Medelhavets kust.

2018
Samtidigt som Nathans böcker fortsätter att fängsla läsare, anländer Mathilde Monney, en ung österrikisk journalist till ön. Mathilde är fast besluten att få till den första intervjun med författaren på tjugo år och ta reda på varför han så plötsligt lämnat sitt offentligt liv.

Kort därefter upptäcks kroppen av en död kvinna på Beaumonts strand och myndigheterna spärrar av ön från omvärlden.

En intensiv jakt inleds på den skyldige och ett farligt spel mellan Mathilde och Nathan påbörjas. Dolda sanningar kolliderar med rena lögner och till slut tvingas författaren att avslöja sina hemligheter...

Guillaume Musso har på kort tid blivit en av mina favoritförfattare! Hans böcker präglas av en berättarglädje med osannolika historier med häftiga och många gånger även oväntade vändningar. Eller förresten, när man läst några av dem är man inne i Musso-världen och blir inte lika förvånad, utan att det för den sakens skull gör något. Boken Öns hemlighet skiljer sig till viss del från hans tidigare böcker. Upplägget är lite annorlunda, inte lika osannolikt, men likt väl en snyggt komponerad och spännande intrig. Det är roligt att författaren tar sig an ett lite annorlunda grepp över historiens uppbyggnad. Jag tyckte även om det här nya sättet som Guillaume Musso skrivit boken, även om jag föredrar de osannolika berättelserna med oväntade vändningar. Framförallt är det bokens slut som stör mig. Det känns som om det är förhastat eller snarare för snabbt och komprimerat skrivet. Jag hade velat ha det mer utbroderat och mer Musso-likt. Trots att jag upplever att slutet hastades fram så är det här en bok som jag kan rekommendera dig att läsa. Guillaume Musso är fantastisk berättare och en mästare på att skriva underhållande thrillers. Så greppa tag i den här boken och bered dig på en resa till en fransk, fiktiv ö!

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar