16 februari 2024

Annars mördar jägarn dig av Sofia Rutbäck Eriksson

Arvidsträsks lugna höststämning skakas om när en man hittas död vid ett jakttorn i närheten. I samma jaktlag finns Saga Wall, men kan det verkligen vara en av hennes vänner som står bakom det brutala mordet? Och är Saga själv i fara?

Rolf Ström, som lockats tillbaka till polisyrket, samarbetar med polisinspektör Lagerkvist. De kämpar mot klockan för att lösa mysteriet innan fler kommer till skada och för att spåra upp en jägare som försvunnit i de vidsträckta skogarna. Trots oron fortsätter livet runt sjön med familjebestyr och Oscars senaste storslagna idé. Samtidigt anlitas byns deckarförfattare, Riita Niemi, för att hjälpa 106-årige Knut att lösa ett annat försvinnande - hans väns oväntade frånvaro från deras årliga pratstund uppe på Arvidsträskberget. 
Annars mördar jägarn dig är en pusseldeckare som blandar spänning med hjärta och värme. Det är den fjärde delen i den omtyckta Arvidsträskserien. Sofia har också författat de humorfyllda deckarserierna Katarinas eminenta detektivbyrå och Morden runt med Herkules Persson, och har även påbörjat den nya serien Morden i Glasviken.

Välkommen till Arvidsträsk, Norrlands Midsomer! Det går inte annat än att dra paralleller med TV-serien Morden i Midsomer. Folk dör, mördas i lilla Arvidsträsk med omnejd. De lokala poliserna kämpar på för att se bortom vänskap och lojaliteter, allt för att kunna komma fram till vem eller vilka som är skyldiga. Och humorn är lika mysig och roligt underfundig som i TV-serien Morden i Midsomer. Men någonstans bland allt det gemytliga finns någon eller några som begår brott. Vem kan det vara? Det blir Rolfs, Lagerkvists och Stenbäcks uppgift att följa alla ledtrådar och villospår för att till slut komma fram till gåtans lösning. Annars mördar jägarn dig är en klassisk pusseldeckare som sätter igång dina egna små grå. För visst vill du komma fram till vem som är skyldig och gärna före poliserna gör det. Sofia Rutbäck Eriksson lyckas med att leverera en pusseldeckare i toppklass! Den har alla ingredienser en pusseldeckare ska ha och intrigen är snyggt sammansatt med många olika sidospår och möjligheter. Dessutom älskar jag humorn i serien och Fredde Granbergs fantastiska uppläsning gör att det inte går att värja sig för boken, dess handling och alla härliga personligheter. På ett naturligt sätt får han till dialekter och nyanser som gör att jag förflyttar mig till Norrland och blir ett med gemenskapen i Arvidsträsk. Annars mördar jägarn dig är med andra ord en bok som avnjutas som ljudbok, eftersom du annars missar upplevelsen av Fredde Granbergs olika röster. Såå bra! Ett fantastisk teamwork av författaren och uppläsaren. Lyssna och njut!!! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar