26 november 2022

Ur skogens djup av Cecilia Andersson

"... som försvaret visat vid åtskilliga tillfällen under rättegången var det inte självförsvar från Anna Svanströms sida, utan hon bjöd mer eller mindre in till händelsen i december när mötet med Conny Strålqvist råkade urarta."

I Eksjö tingsrätt står Anna återigen öga mot öga med sin förövare Conny. Förhandlingarna drar ut på tiden , och Stockholmsadvokaten Philip Cronstedt gör allt för att så tvivel om Annas roll i det traumatiska överfallet för knappt två månader sedan. Annas oro och ångest stiger, de måtte väl inte tro på honom?

Den lilla stugan hon hyr i utkanten av den småländska skogen för att slippa resorna från Västervik verkar heller inte vara så trygg som hyresvärden påstått. Som tur är får Anna ett nytt redovisningsuppdrag att landa in i, något som tar fokus när allt annat är så oroligt. Även om hon förstås tycker att vissa underlag verkar vara lite underliga...

Ur skogen djup är uppföljaren till I vikens mörker och är den andra delen i Västervikserien.

Efter att ha läst ut boken Ur skogens djup infinner sig snabbt känslan när kommer nästa bok i serien? Jag vill läsa den nu! Cecilia Andersson lyckas skapa ett intresse för Anna och personerna kring henne. Det är den här vardagsspänningen, som gör boken så bra. Du får som läsare känslan av att det som händer Anna, egentligen kan hända vem som helst och gör att spänningen hålls uppe och stundtals blir olidlig. Du känner dig inte säker och funderar med hjärtat i halsgropen, vad kommer hända härnäst? Hur ska det gå? Det är lätt att identifiera sig med Anna , vilket gör att hennes olustkänslor och rädslor blir dina känslor. Att boken dessutom delvis utspelar sig i rättegångsmiljö gör boken i mitt tycke än mer läsvärd, eftersom jag är mycket förtjust i böcker, som innehåller juridiska aspekter och handlingar. Om du som jag tycker om spännande böcker, som inte är bloddrypande, kan jag varmt rekommendera dig att läsa Ur skogens djup av Cecilia Andersson. Det är en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar