20 november 2022

Mord i minnet av Madeleine Gustafsson

Det var tjugo år sedan Henny lämnade sitt barndomshem. Nu är hon tillbaka för att en gång för alla reda ut vad som egentligen hände den där ödesdigra kvällen då hon blev föräldralös. 
Hennes ankomst till den idylliska byn rör upp känslor som länge legat begravda. Alla verkar ha åsikter om hennes familj och alla verkar ha något att dölja.
Tillsammans med vännen Magda, som samtidigt står inför sitt livs utmaning, försöker Henny följa spår som för länge sedan kallnat. Snart står det klart att någon vill ha bort henne. Någon som är beredd att gå över lik... Men frågan är bara vem, och varför?

Mord i minnet är den tredje boken i serien Ett fall för Henny Hoff. Seriens två tidigare delar Mord på slottet och Mord i fjällen har på kort tid blivit lyssnarsuccéer.
Madeleine Gustafsson kom tvåa i Storytels krimtävling 2019 och den första delen i serien var hennes skönlitterära debut.


Äntligen var det dags att återigen stifta bekantskap med Henny Hoff och hennes vapendragare Magda! Den här gången återvänder Henny till sin barndomshem med förväntningar om att ta reda på vad som egentligen hände när hennes pappa dödade hennes mamma och sedan begick självmord. Eller var det, det som verkligen hände? I vanlig ordning när Henny tar sig för något rör det upp många känslor och hon befinner sig vid ett flertal tillfällen i fara. Det är som om hon snubblar över trubbel. Varje gång hon ska gå vidare i sin undersökning är det något som händer. Mord i minnet är nog den bok som jag hittills tyckt bäst om i serien om Henny. Det beror på att man här får ett annat djup och förståelse för Henny och vad hon råkat ut för. Dessutom känner man för flera av personerna i handlingen, när det förflutna återigen kommer fram och mycket avslöjas. Madeleine lyckas skapa känslor kring bokens personligheter och att Magda den här gången skildras på ett skört sätt gör att även vänskapen mellan Henny och Magda får en annan dimension. Mord i minnet är en deckare jag varmt kan rekommendera!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar