25 oktober 2022

Försvunnen av Guillaume Musso

En liten flicka försvinner spårlöst från ett köpcentrum i Kalifornien. Fem år senare dyker hon plötsligt upp igen på exakt samma plats hon försvann ifrån. 
Femåriga Laylas spårlösa försvinnande från ett köpcentrum i Los Angeles blir för tung för hennes föräldrar att bära och tragedin slutar i skilsmässa.
Fem år senare hittas Layla på exakt den plats där hon försvann. Hon lever och verkar inte skadad, men har slutat tala. Trots stor glädje över återföreningen finns många frågor. Var har Layla varit i alla dessa år? Med vem? Och framförallt: varför kom hon tillbaka?

Wow! Vilken bok!! Efter att ha lyssnat klart på Försvunnen av Guillaume Musso infinner sig känslan av vad ska jag nu lyssna på? Den här boken är galet bra! En fantastisk thriller som är mycket snyggt skriven! Hur man som författare lyckas att få till en vändning, som när den väl avslöjas både är oväntad, samtidigt som den är fullständigt logisk och smälter perfekt in i bokens handling, är för mig en gåta. Plötsligt känns händelseförloppet helt naturligt  och givetvis är det så allt hänger ihop! Om du ska läsa en enda thriller i år, så är det nog den här boken du ska läsa! Den är välskriven och har en makalöst bra intrig som väl smälter samman. Även om du i boken stöter på olika personer och får höra deras återblickar, så är det inte svårt att hålla isär vem som råkar ut för vad och handlingen löper med bokens röda tråd. Så tveka inte, nästa gång du väljer en ny thriller att läsa eller lyssna på, välj Försvunnen av Guillaume Musso!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar