13 oktober 2022

De vackraste mord hon känner av Sofia Rutbäck Eriksson

Sommaren har kommit till den lilla byn Arvidsträsk i Norrbotten och äntligen är det dags för den årliga fisketävlingen. När en av de erfarna fiskarna hittas död i vassen dras återigen den pensionerade polisen Rolf Ström in i ett mordmysterium där vem som helst i det idylliska samhället kan vara skyldig. Som tur är finns hjälp att få av deckarförfattaren Riita Niemi. Men när spåren pekar mot en av deras käraste vänner sätts både etik och lojalitet på spel, samtidigt som de frågar sig om en del saker skulle ha lämnats i det förflutna.

De vackraste mord hon känner är en pusseldeckare med mycket värme och mys. Det är andra delen i Arvidsträskserien, vars första del Mordnatt råder, tyst det är i husen ursprungligen publicerades som ljudboksjulkalender 2021. Sofia har även skrivit den humoristiska deckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå.

Så härligt att få återse befolkningen i Arvidsträsk! Rolf, Riita och Knut, men givetvis alla de andra. Sofia Rutbäck Eriksson lyckas skildra personligheterna så väl att de alla känns som gamla vänner. Vänner som man vill hålla kvar och inte att de ska mördas, ej heller hamna i fängelse för ett brott. De vackraste mord hon känner är en klassisk pusseldeckare, där en pensionerad polis och en färgstark författare försöker lösa ett mord för att rentvå deras kära vän Knut, samtidigt som traktens poliser Stenbäck och Lagerkvist inte vill ha deras hjälp. Eller vill de det? Så småningom hittar de ett sätt att samarbeta och jag tycker verkligen om dynamiken mellan poliserna och Rolf, den pensionerade polisen. Jag vill verkligen ha mer av detta, mer av Arvidsträsk! Är du en person som tycker om pusseldeckare med glimten i ögat, så är det här boken för dig och om du gör som jag, lyssnar på boken, då får du njuta av en fantastisk uppläsning av Fredde Granberg. Han lyckas verkligen skildra bokens olika personligheter!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar