12 juni 2022

Sista sommaren av Eleonore Holmgren

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar - en av de bästa i Brittas liv.

Hur är det möjligt att en debutroman är så fantastisk och hjärtevärmande? Eleonore Holmgren gör en hejdundrande debut och har verkligen lyckats att skriva en bok som innehåller allt: vänskap över generationsgränser, kärlek och missförstånd familjemedlemmar emellan. Sista sommaren är en bok som griper tag i dig och du håller den kvar i tankarna, även efter det att du har läst ut boken. Det är en underbar bokpärla, skriven med mycket känsla, som du helt enkelt inte får missa! Den här romanen kvalar definitivt in bland en av de bästa böckerna jag läst hittills i år!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar