25 juni 2022

Sandänglar av Susanne Schemper

Sandänglar är Susanne Schempers femte spänningsroman och den första boken i en ny serie, Saltmålla. Det är en mörk psykologisk spänningsroman om en ensam kvinnas desperata längtan efter att bli omtyckt. 

Författaren Paulina Pihl ser fram emot både skrivtid och lugn nära hav och natur på nyöppnade Saltmålla Resort. Den senaste tiden har varit stressig och förhållandet hon har med den temperamentsfulla och svartsjuka Milla tar allt mer energi.

Ingela Salo befinner sig också på hotellet. Hennes längtan efter gemenskap överskuggas av hennes förlamande rädsla för att inte passa in. När hon oväntat får uppleva hur det är att höra till, och sedan lika snabbt hamnar utanför igen, blir besvikelsen för stor att hantera. Hon finner sig beredd att göra vad som helst för att återigen få känna sig sedd. Samtidigt kan Ingela inte tolka de omvälvande känslor hon snabbt får för Paulina. Kan det var äkta kärlek?

Paulina, som till en början roas av den udda kvinnan, drabbas snart av en stark känsla av obehag. Är Ingelas intresse verkligen sunt - eller är hon rent av besatt av henne?

Pust!! Så spännande! Susanne Schemper har lyckats leverera en spänningsroman i toppklass! Med subtila beskrivningar skapar hon obehagskänslor kring händelser och personer, som gör att du bara ryser mer och mer och känner en oro för vad som ska hända. Författaren har även en känsla för detaljer och broderar ut texten, vilket gör att du upplever att du är en del av skådespelet och den vackra miljön. Du befinner dig helt plötsligt på Saltmålla Resort eller i Paulinas villakvarter. Allt eftersom sidorna flyter på blir det mer och mer obehagligt och känslan av att slutet kan gå hur som helst, gör att boken blir en bladvändare med hög spänningsfaktor. Så vill du få lite spänning i sommar, läs då Sandänglar av Susanne Schemper! En mästerligt skriven spänningsroman!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar