08 juni 2022

Familjen Bridgerton - En oundviklig längtan av Julia Quinn

Välkommen in i familjen Bridgertons underbara värld!

Penelope Featherington är den eviga ungmön och panelhönan som  nästan smälter in i tapeten på Londonsocietetens fester. Samtidigt har hon varit hemligt förälskad i sin bästa väns storebror så länge hon kan minnas. Hon  tror sig veta allt om Colin Bridgerton - tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet, som får henne att tvivla på att hon känner honom alls.
 Själv är Colin trött på att ses som en sorglös ungkarl, trött på att inte ha något mål i livet och trött på allas fixering vid skvallerskribenten lady Whistledown, som inte verkar kunna publicera ett nummer utan att nämna honom. Men när han återvänder till London efter en lång resa upptäcker han att inget är sig likt - allra minst Penelope Featherington.
 En oundviklig längtan är den fjärde fristående delen i serien om familjen Bridgerton i 1800-talets England. Tv-serien kommer snart på Netflix.

Jag vet inte vad hon gör men Julia Quinn har en förmåga att skapa en  romantisk, historisk stämning i sina böcker, som du bara älskar att läsa. Detta trots att du genom att läsa baksidestexten vet hur det kommer att sluta. En förutsägbar, romantisk roman som blir ren och skär underhållning. Penelope Featherington är en av mina favoritkaraktärer i familjen Bridgerton, vilket gör att jag tyckte extra mycket om att läsa den här boken. I tider av krig och oroligheter är det perfekt att läsa underhållande romance som är flärdfullt, förutsägbart och romantiskt sockersött! 


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar