22 januari 2022

Sånger om kärlek och krig av Santa Montefiore

Den storslagna berättelsen om slottet Deverill och en familjs öde.

Bland de gröna irländska kullarna ligger slottet Deverill, tre väldigt olika unga kvinnors hem. De är alla födda år 1900, Kitty Deverill med det flammande håret, hennes bästa vän och kokerskans dotter Bridie Doyle och så Kittys engelska kusin, den uppseendeväckande Celia Deverill.

När Irland kämpar för oberoende och kriget bryter ut förändras deras liv för gott. Kitty slits mellan lojaliteten mot sin familj och kärleken till Irland och rebellen Jack O´Leary.
Till slut hamnar de unga kvinnorna i olika delar av världen, vänskapen splittrad av svek och lögner. Men ett speciellt band kommer för alltid att förena dem: deras eviga längtan efter slottet Deverill och minnena som finns bevarade där.

Serien om familjen Deverill är en oemotståndlig episk berättelse om hemligheter, familjeband och vänskap. Perfekt för alla som tycker om Jojo Moyes och Rosamund Pilcher.

Vilken härlig känsla det är att läsa en klassisk roman som innehåller kärlek, vänskap, förvecklingar och som utspelar sig i en intressant historisk miljö. Santa Montefiore har lyckats att få till en bokpärla och som innehåller så mycket mer än bara romantik. Du får som läsare kontakt med den anglo-irländska överklassen i kombination med att de katolska invånarna vill ha en förändring och ha rätten till sitt land. Handlingen utspelar sig i början av 1900-talet och vi får se hur böckernas personligheter påverkas av det som sker och uppdelningen av Irland och Nordirland. Fokus ligger trots allt kring vad personerna råkar ut för, men när man vet hur det i praktiken blev på Irland får boken även ett annat perspektiv. Så vill du läsa en historisk roman med intressanta personligheter och där du kan ana förändringens vindar, ja då är Sånger om kärlek och krig en bok jag varmt kan rekommendera dig att läsa!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar