09 januari 2022

Eld, snö och stjärnor av Heléne Holmström

Drömmar, kärlek och en hundraårig surdeg.

Nora kämpar för att rädda sitt älskade konditori som hon driver ensam sedan hennes föräldrar gått bort alldeles för tidigt. När hon får chansen att vara med i tv-programmet Kavla upp, där bedagade konditorier rustas upp inför jul, har hon inte råd att tacka nej. Motvilligheten förstärks när tv-teamet dundrar in i Västervik med stjärnbagaren Henrik Eklund i spetsen och vill ändra på all hon tänkt bevara.

Men ju mer de umgås, desto närmare kommer Nora den karismatiske kändisbagaren. Hans liv kanske inte heller är så perfekt som det verkar på ytan, de tycks ha mer gemensamt än hon trodde. Frågan är bara vad som är äkta och vad som sker för att skapa bra TV. Snart står mer på spel än konditoriets överlevnad och höga tittarsiffror.

Eld, snö och stjärnor är en varm och mysig julroman om en irriterande tv-inspelning, en oväntad kyss och om att våga tro på sig själv och sin dröm.

Varje vinter hör det till att läsa minst en julroman. Den här vintern har jag till och med läst två. Härligt!! Eld, snö och stjärnor av Heléne Holmström är en oemotståndlig liten pärla som blandar nutid och dåtid och allt vävs samman på ett snyggt sätt. Att romanen utspelas i Västervik, cirka 6 mil från där jag bor, gör att igenkänningsfaktorn är hög och ger läsupplevelsen ytterligare ett perspektiv. Men oavsett vad du vet eller känner till om Västervik är det här en roman som passar alla, som vill läsa en romantisk bok med fokus på relationer, Tv-inspelningar och konsten att baka och driva ditt eget bageri. Att våga, satsa och tro på dig själv! Ja, det är mycket som kan vägas in i boken men framförallt är det en underhållande bok med hög julstämning. Eld, snö och stjärnor är ett måste för dig som tycker om att läsa julromaner!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar