30 januari 2022

Mord i fjällen av Madeleine Gustafsson

Ond bråd död på högfjällshotell.

Deckarförfattaren Henny Hoff befinner sig till sin förvåning på ett högfjällshotell. Hon som inte ens kan åka skidor! Det är hennes vän Magda som bjudit med henne. Magda har nämligen hamnat i kylan inom poliskåren - bokstavligen talat och har satts på ett nonsensuppdrag: att bevaka svenska skidskyttelandslagets uppladdning inför OS. Så istället för en härlig solsemester så är Henny nu i fjällen, på ett hotell med bara en väg dit. Och en därifrån...

På det lyxiga hotellet njuter Henny ändå av den friska fjälluften och de fantastiska vyerna. För att inte tala om varm choklad och en spännande deckare framför brasan. Men när skidskyttarna anländer med en oönskad fripassagerare i bagaget står det snart klart att stämningen inom truppen är spänd. Och att en olycka sällan kommer ensam. När livet står på spel är det inte längre viktigast att delta, utan att överleva.

Mord i fjällen är den andra boken i Madeleine Gustafssons deckarserie om den lite tafatta men älskvärda deckarförfattaren Henny Hoff.

Henny Hoff är tillbaka med sin vapendragare Magda. Tillsammans beger de sig till de svenska fjällen och naturligtvis stöter de där på ond, bråd död. Både Henny och hennes vän svävar i fara på det isolerade Högfjällshotellet, där de befinner sig tillsammans med det svenska skidskyttelandslaget. Madeleine Gustafsson lyckas med att skapa spänning i den slutna miljön och pusselbitarna är många och omkastade, innan allt till slut får en lösning. Men vägen dit är kantad av förvecklingar och för dig som läsare, så sitter du som på nålar när spänningen är på topp. Vem och vilka överlever och hur ska det gå för huvudpersonen Henny och polisen Magda? Om du har tillgång till Storytel och tycker om att lyssna på pusseldeckare, så är Mord i fjällen en bok för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar