17 augusti 2021

Svart sommar av M. W Craven

Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk - och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jared Keaton dömdes främst på kriminalinspektör Washington Poes vittnesmål. 
När en ung kvinna stapplar in på en enslig belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning - något som kan komma kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt taffliga Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan: Hur kan en människa samtidigt vara levande och död? 
Så försvinner Elisabeth igen, lika plötsligt som hon dök upp. Och samtliga spår i utredningen leder tillbaka till Washington Poe...

Känner du igen känslan av att ha läst en mycket bra bok och vara glad över att ha läst boken, samtidigt som du verkligen saknar att ha den oläst? Svart sommar av M. W. Craven är just en sådan bok. En fantastisk bok som du älskar att läsa, som du vill veta hur den ska sluta, men du vill ju egentligen inte läsa ut den, för då är den färdigläst. Det här är en av de bästa deckarna jag har läst! Den innehåller alla ingredienser en bra kriminalroman ska ha: Ett omaka radarpar, som kompletterar varandra, ett fascinerande kriminalfall (hur kan man både vara död och levande, eller kan man det?), manipulativa personligheter och ett högt tempo. M. W. Craven har lyckats med att bygga upp intrigen väl. Han lämnar ingenting åt slumpen, utan allt i handlingen leder framåt, vilket gör att du som läsare känner dig delaktig i händelseförloppet och känner dig nöjd över att ha haft på känn, vad som komma skall. Inget sker utan mening och förväntningarna på vad som ska hända stiger. Alla härliga undertoner, sånt som anas, vad kommer härnäst.... Svart sommar är med andra ord en fantastisk deckare, som har allt och som du absolut inte får missa! LÄS DEN!!!!!!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar