20 februari 2021

Äldre dam med mörka hemligheter av Helene Tursten

Äldre dam med mörka hemligheter innehåller fem spännande och underhållande historier, där Maud tar itu med sin systers oturliga död, en grannes odugliga, egoistiska son och ger sig ut på en lång rundresa i Afrika.

Maud berättar också om viktiga händelser i sitt liv. Det visar sig att hon var listig redan som ung. I en mörk kolkällare med bastant ståldörr och tvärslå på utsidan lurar hon in två bröder som trakasserar hennes syster, Maud utkräver sin hämnd.

Äldre dam med mörka hemligheter av Helene Tursten är en mysig liten bok, som innehåller små korta berättelser om den minst sagt ovanliga damen Maud. Maud som inte drar sig för något och tar saken i egna händer. Det här är andra boken jag läser om den pensionerade språkläraren och du får även en tillbakablick på Mauds liv, där du på ett tidigt stadium får se hur hon löser kniviga situationer. Säga vad man vill, men Maud vill du definitivt inte ha som ovän. Så vill du läsa en kort, snabbläst och rolig bok om en skrupellös gammal kvinna, är det här boken för dig! För bästa läsbehållning rekommenderar jag att du läser den första boken om Maud: Äldre dam med onda avsikter.
 

1 kommentar: