29 december 2019

Alla älskar Bianca av Birgitta Bergin

Bianca är en person som alla älskar. Hon är oemotståndlig, hemlighetsfull och vacker. Men vad är det hon döljer? Och vem älskar Bianca mest?

Tre par anländer till Thorskogs slott för en lyxig helg i slottets magnifika salar. Under ett intensivt dygn tvingas en man konfrontera sitt dolda förflutna, en hustru gör något hon för evigt ångrar, en ung kvinna tvingas se sin älskares sanna väsen och en dagbok avslöjar precis det ingen vill veta - allt medan Bianca gör upp med sitt liv.

Alla älskar Bianca är en roman med länkade intriger, som likt ett pussel förs samman och där varje bit tar dig ett steg närmare sanningen.

Det finns böcker som från första sidan griper tag i dig och där du inser att det här är verkligen boken för dig. Alla älskar Bianca av Birgitta Bergin är just en sådan bok. Den har en spännande handling, som kretsar kring olika personer och som alla på något sätt hänger ihop. Hur det hänger ihop avslöjas allt eftersom handlingen fortskrider. För att hålla bokens spänning vid liv och det som gör det extra bra är att alla personerna sammanstrålar för en weekend på ett slott, alla ovetandes om varandra och givetvis har de ingen aning om hur allt hänger samman, utan det avslöjas lite åt gången. Birgitta Bergin har lyckats med att skriva en fantastisk bok, med en olidlig spänning, utan att den för den sakens skull är en spänningsroman, för det är den givetvis inte. Nej, det här är en bok som handlar om relationer och kärlek. Och trots det så associerar jag ändå till Agatha Christies pusseldeckare när jag ska beskriva den här boken. Här är det inget brott som ska lösas och ingen gärningsman som ska gripas. Nej, här är det ett pussel av som läggas. Här ska personernas kopplingar/ relationer till varandra avslöjas och det är minst lika spännande! Boken är dessutom skriven med ett högt tempo och korta kapitel, vilket passar perfekt för all slags läsning. Du kan, som jag gjorde i början, läsa ett kapitel då och då, men du kan lika gärna sträckläsa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar