14 januari 2020

Med ont fördrivas av Anna Tell

Amanda Lund är tillbaka på posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast kallas hon till Kosovo, där en svensk polis stationerad i Pristina rapporterats saknad under mystiska omständigheter.
Hemma i Sverige försvinner plötsligt polismannens fru. Den före detta polisen Ellen Engwall kör en bil med okänd last genom Europa. Samtidigt sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd.
Amanda och hennes kollegor jobbar intensivt för att hitta sambanden mellan dessa händelser. Men tiden är på väg att rinna ut.

Efter framgångarna med debutboken Fyra dagar i Kabul återkommer Anna Tell med en ny spännande kidnappningshistoria som den här gången rör sig mellan Balkan och Stockholm.

Med ont fördrivas av Anna Tell är en spännande thriller som handlar om förhandlaren Amanda Lund. Boken tar vid efter hennes föräldraledighet och då hon ska försöka få ihop privatlivet som ensamstående mamma, med sin yrkesroll inom den Nationella insatsstyrkan. Hon kastas direkt in i ett kidnappningsdrama, som för henne till Balkan. Det märks att författaren själv har arbetat som kriminalkommissarie med utlandstjänstgöring inom försvarsmakten, eftersom hon på ett naturligt sätt beskriver hur man arbetar kring att försöka lösa kidnappningsdramat. Jag brukar tycka att den här sortens thrillers är jobbiga att läsa, då de ofta är stressiga och har extremt högt tempo. Anna lyckas hålla tempo och en nerv i handlingen, utan att du för den skull blir stressad. Du får som läsare ta del av Amandas och hennes grupps utredningsarbete först i Balkan, därefter i Stockholm. Samtidigt som du parallellt läser kring en mystisk transport av okänt gods till Stockholm och ett försvinnande i Stockholm. Anna Tell lyckas med att på ett skickligt sätt väva ihop de olika händelserna och visa hur allt hänger ihop. Bokens slut levererar en gastkramande spänning. Med ont fördrivas är en bok, som jag varmt rekommenderar dig att läsa!

L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar