25 augusti 2019

Pojken i snön av Samuel Björk

Det är vintern 1999. En äldre man kör med bil över fjället när han plötsligt är tvungen att tvärbromsa. Framför honom står en blåfrusen pojke med ett par rådjurshorn på huvudet. I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ung flicka i balettkjol brutalt mördad. Kriminalkommisareie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger dras in i det märkliga fallet. På brottsplatsen finns en övergiven kamera och Holger och Mia tror först på en snabb lösning. Men då är de ännu lyckligt ovetande om vad de snart kommer att möta.
Efter succérna med "Det hänger en ängel i skogen" och "Ugglan dödar bara om natten" är Samuel Björk tillbaka med en intrigspäckad thriller där vi får följa Oslopolisen i en gastkramande jakt på en beräknande mördare.

Äntligen har det kommit ytterligare  en bok i serien om Holger Munch och Mia Krüger. Precis som i de tidigare böckerna i serien levererar Samuel Björk en välskriven och spännande kriminalroman. Givetvis finns det många bra deckare/kriminalromaner, som du kan välja att läsa och många av dem har ett liknande upplägg med poliser, mordutredare som har ett problemfyllt privatliv. Så varför ska du läsa just den här boken?? Jo, det som lyfter boken till något mer, än en vanlig deckare, är just slutet! Det är andlöst spännande och utdraget, vilket gör att boken lyfts till en helt annan nivå. Det är verkligen inte ofta som jag skriver det, men i det här fallet är det slutet som gör boken. Så om du av någon anledning inte riktigt fängslas av boken, fortsätt att läsa, för du vill absolut inte missa upplösningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar