09 september 2024

Till dig som famlar av Pia Eriksson

I både längre texter och i sin korsdragspoesi gör Pia Eriksson nedslag i sitt liv: sorgen över att inte kunna tala öppet om sina känslor, skräcken som förlamar, men också mötet med kärleken.
   Pia skriver om det svåra som varit för att det ska släppa taget, för att finna tröst och för att skapa ordning i sin aldrig sinande oreda. Hon skriver för att hon själv famlar, hon skriver till dig som famlar.

Stina Wollter har tolkat varje kapitel med unika illustrationer.

Vilken fin liten bok, med omfångsrikt innehåll! Boken är inte lång, 167 sidor inklusive författarens tack, men det innehåller såå mycket. Jag får ta del av Pia Erikssons träffsäkra och tänkvärda poesi. Fina texter som är till hjälp, till den som behöver det, men annars texter som kan läsas för att påminna sig om hur skört livet och hälsan kan vara. Vi får dessutom olika nedslag i Pias eget liv, där hon öppet berättar vad som har hänt henne. Boken innehåller dessutom fina illustrationer av Stina Wollter, där hon visar sin tolkningar av kapitlen. Dessa illustrationer förhöjer läsupplevelsen ytterligare och gör att jag som läsare dröjer kvar och reflekterar ytterligare. Men framförallt blir det vackert ögongodis, som gör att boken blir en riktigt fin bokpärla, en bokpärla som pryder dess hem! Så gör som jag! Våga dig på att läsa poesi! Läs, njut och förundras hur vilsamt det är med korta texter som innehåller så mycket!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar