13 juli 2024

Sommardagar i Kollektivet av Callum Bloodworth

VÄLKOMMEN TILL KOLLEKTIVET - DÄR ALLA FÅR EN ANDRA CHANS

Det är nästan lättare att missa det slitna rosa huset än att hitta det. Vilket förstås är väldigt synd. För bakom dess väggar i den lilla Stockholmsförorten, ryms de mest storslagna historierna - om livet, döden och allt däremellan.
   Pensionären Stina har bestämt sig för att hennes tid snart är slut, nu när inget är som den en gång var. Lokaljournalisten Julian söker svar på varför hans äktenskap satts på paus och om två hjärtan kan bli ett igen. Romanceförfattaren Alice brottas med skrivkramp, då hon tappat tron på kärleken i spåren av en högst offentlig dumpning.
   Bland äppelträden i Kollektivet vävs deras historier samman och de förenas i kampen för att rädda Kollektivets framtid, samt den dröm som en gång skapade det. Och för att bevisa att det aldrig är för sent att börja om på nytt.

Sommardagar i Kollektivet är första delen i en serie om drömmar, kanelbullar och vänskap. Och om vikten av att ta hand om sina medmänniskor - utan att glömma bort sig själv.

Åh, vilken ljuvlig roman!! Efter att ha läst klart Sommardagar i Kollektivet kan jag konstatera att jag nog har läst årets mest hjärtevärmande bok! Kan det bli så mycket härligare och mysigare än så här? En roman som handlar om ett boende dit den som behöver läka sin själ är välkommen att flytta in. Callum Bloodworth har en förmåga att skriva böcker som stannar kvar och som svämmar över av bakverk, kärlek, omtänksamhet och vänskap. En vänskap över generationsgränser. Det här är en bok som blandar allt detta med en stor portion humor, men även saknad och sorg. Den lägger sig som bomull runt hjärtat och det går inte annat än att älska denna fantastiska bokpärla! Sommardagar i Kollektivet är en roman som har funnit en alldeles speciell plats i mitt hjärta och där kommer den att stanna! Om du har tänkt att läsa bara en bok den här sommaren eller året för den delen, så är Sommardagar i Kollektivet den bok du ska välja! Bättre än så här blir det inte! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar