06 januari 2024

Svalor som ritar på himlen av Linda Rakka

Nina får jobb på Sparvedals slott och ser fram emot att börja om på nytt som nybliven singel, långt från hemstaden Göteborg. Men väl på plats i sommaridyllen Sparvdalen vid Göta kanal blir inget som hon har tänkt sig.

Ett mord inträffar på slottet och det dröjer inte länge förrän alla misstänker alla, inklusive de egensinniga pensionatägarna Betsy och Sam. Hinner mördaren gripas innan det blir fler offer?

Svalor som ritar på himlen är den andra fristående delen i deckarserien "Morden vid Göta kanal". Vi får följa invånarna i det fiktiva Sparvdalen vid Göta kanal utanför Linköping, där alla tycks dölja en hemlighet, eller två.

Så var det dags att återse pensionatägarna Betsy och Sam samt de övriga invånarna i Sparvdalen. Första delen i serien hade jag lite blandade känslor för, men dessa blandade känslor är definitivt borta i Svalor som ritar på himlen. Vilken härlig pusseldeckare! Invånarna i Sparvdalen har utökats med ytterligare personligheter och Betsy är fortfarande inne på spåret att döda väl utvalda pensionatsgäster, även om huvuddelen av handlingen handlar om det mord som begås på slottet. Vem är mördaren eller är det fler som samarbetar? Vilka är i fara, kommer fler mördas? Frågorna är många och snaran dras sakta men säkert åt. Det är kul att den här gången får Betsys mordplaner mer stå tillbaka, att hon på något sätt försöker lösa mordet, samtidigt som hon själv smider planer. Hon siktar bland annat på att bli slottsfru! Jag kan varmt rekommendera dig att läsa Svalor som ritar på himlen och för dig som inte läst första delen i serien, går det alldeles utmärkt att läsa den här boken fristående. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar