11 mars 2023

Ingen du älskar kan dö av Anna Platt

Tänk alla tillfälligheter som väver våra nät. Kulor som studsar och ändrar riktning. Kaotiska system lika omöjliga att överblicka som de är att spåra bakåt.

Lena har lämnat ett trasigt äktenskap för att uppfylla sin dröm om att öppna ett pensionat på Mallorca. Men i en grop på hennes nya tomt hittas en död man. Renoveringen stannar av och Lena dras in i sökandet efter mannens identitet.

I Stockholm inleder Bianca en passionerad affär med sin gifta chef, samtidigt som hon tampas med saknaden efter sin bror som försvann spårlöst fyra år tidigare.

Och i Sligo på Irland upptäcker Shane att den man som han har trott var hans pappa inte är det. Så vem är då hans biologiske far?

Tre människor på olika platser i Europa. Tre mysterier som måste lösas. Ett brott som får förödande konsekvenser.

Efter den kritikerhyllade debuten Vi faller återkommer Anna Platt med en smart psykologisk thriller om sorg, saknad och mörka hemligheter.

Jag är svag för böcker i kategorin psykologisk spänning och som har parallella händelser/perspektiv. Där du som läsare får följa olika personer, deras liv och där allt så småningom knyts ihop. Anna Platts bok Ingen du älskar kan dö är just en sådan bok. Du får små händelser här och där. Bokens olika kapitel handlar växelvis om olika personer vilket ger ett bra driv i händelsen och boken blir både fascinerande och lättläst. Du måste bara läsa mer för att se hur det går, hur allt vävs ihop. Anna Platt gör det här på ett mycket skickligt sätt utan att man som läsare tappar tråden. Oerhört snyggt gjort! Så om du vill läsa en spännande, snabbläst psykologisk thriller med ett bra driv i handlingen, ja då är utan tvekan Ingen du älskar kan dö boken för dig!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar