26 mars 2023

En ateljé i Paris av Guillaume Musso

Polisen Madeline har rest från London till Paris för att få lite tid för sig själv och i lugn och ro tänka över sitt liv. På grund av en dubbelbokning blir hon dock tvungen att dela den ateljé som hon hyrt i hjärtat av Paris med författaren Gaspard, som kommit från USA för att skriva ostört.

Ateljén har tillhört den mytomspunne konstnären Sean Lorenz, och är fortfarande fylld av hans passion för ljus och färg. Men Lorenz sista tid i livet präglades av sorg efter att han lille son mördats. Både Madeline och Gaspard blir besatta av konstnärens öde och bestämmer sig för att spåra upp de tre tavlor han påstås ha målat strax före sin död.

De inser snart att den nyckfulle konstnären bär på en fruktansvärd hemlighet och i sökandet efter sanningen kommer Madeline och Gaspard att tvingas möta sina egna demoner...

Guillaume Musso levererar ytterligare en spännande bok med en fascinerande berättelse som utspelar sig växelvis i Paris och i New York. Som läsare kastas man direkt in i händelserna och undrar över hur allt ska utveckla sig i jakten efter de försvunna tavlorna och sanningen kring mordet på Sean Lorenz son. Spänningen är på topp och jag fascineras av hur Musso lyckas brodera ihop handlingen och dess skeenden. Ska Madeline och Gaspard lyckas i sitt jakt efter sanningen och vad är egentligen sanningen? Mer än så avslöjar jag inte här, utan jag säger bara: Läs boken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar