04 februari 2023

Verity av Colleen Hoover

Lowen Ashleigh står på ruinens brant när hon får sitt livs erbjudande. Jeremy Crawford, make till den bästsäljande författaren Verity Crawford - som skadats allvarligt i en olycka - hör av sig för att erbjuda henne jobbet att skriva klart Veritys succé-serie.

Lowen anländer till det Crawfordska hemmet med förhoppningen att hitta tillräckligt med material för att ta vid där Verity slutade. Vad hon inte förväntar sig är att hitta Veritys oavslutade självbiografi, där sida efter sida är fylld av isande bekännelser - bland annat hennes minnen från den natt då familjen oåterkalleligt förändrades.

Till en början håller Lowen manuset gömt för den sörjande maken. Men i takt med att hennes känslor för Jeremy växer inser hon att hon antagligen skulle vinna på att han läste det. Oavsett hur hängiven Jeremy är mot sin skadade fru kan han knappast fortsätta älska henne efter en så skrämmande bekännelse...

Open if you dare - står det på baksidan av den engelska specialutgåvan av boken Verity, som jag läste ut häromdagen. Och det stämmer verkligen!  Öppna boken om du vågar! Och ja, boken rivstartar och känns omedelbart som en rejäl käftsmäll!  Du kastas direkt in i handlingen och det här är en bok som du inte kan värja dig för. Colleen Hoover har lyckats skriva en både obehaglig och spännande bok, som är mycket svår att lägga ifrån sig. Du måste bara vidare för att se hur handlingen utvecklar sig. Som läsare får du följa personerna i nutid och i dåtid under de kapitel Lowen läser Veritys självbiografi. Det är en isande obehaglig läsning, där man som läsare har hjärtat i halsgropen, eftersom man egentligen inte vill veta mer eller förfasas över vad som händer. Samtidigt som du naturligtvis måste läsa vidare och se hur allt utvecklar sig. Verity av Colleen Hoover är en av de mest obehagliga böcker jag läst, samtidigt som jag älskade den! Jag valde att läsa den engelska förlängda versionen, med en ny epilog och följaktligen ett nytt spännande slut, vilket jag kan jag rekommendera att även du gör. Den är inte svårläst, utan är skriven på lättförståelig engelska och med ett bra flyt. Den svenska översättningen av Verity kommer i juni 2023.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar