08 augusti 2022

Återträffen av Guillaume Musso

En snötäckt elitskola utanför Antibes.
Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet. 
En ung kvinna uppslukad av natten.

Franska rivieran, vintern 1992
En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med. Ingen kommer att se någon av dem igen.

Franska rivieran, våren 2017
Fanny, Thomas och Maxime, Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga, har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad. 

Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

Återigen har Guillaume Musso lyckats skapa en bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Jag älskade den här boken från första sidan och gillar själva storyn kring en återträff och en hemlighet från det förflutna som hotar att brisera. Guillaume lyckas måla upp spelplanen så allt blir väldigt visuellt och boken har ett högt tempo, utan att du som läsare för den skull känner dig stressad. Mycket händer visserligen men enligt ett väl övervägt mönster, som gör att du hänger med i vad som händer, även om många olika vändningar och perspektiv sker. Just detta är Mussos styrka som författare. Efter att ha läst två av hans böcker kan jag bara konstatera att Guillaume Musso kvalar in som en av mina favoritförfattare! Med andra ord, tveka inte att läsa boken Återträffen, du lär inte ångra dig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar