30 juni 2020

Tistelhonung av Sara Paborn

 

Sommaren 1955 invaderas pensionat Miramar nära Båstad av bin. Sjuttonåriga Veronika har sitt livs första romans med konststudenten Bo, som tagit in på ett rum på pensionatet.

Sommaren 2019 befinner sig relationscoachen Ebba på fallrepet efter en offentlig skandal och försörjer sig numera mest på att konstruera korsord. Hon åker till Bjärehalvön för att skriva en artikel om livslång kärlek - men den 80-åriga kvinna hon intervjuar visar sig istället ha en annan historia att berätta, den om en ungdomskärlek som försvann.

Två kvinnors öden flätas ihop, och långsamt tar en vänskap över generationsgränserna form. 

Tistelhonung är en träffsäker roman om kärlek som trotsar tiden och minnenas hypnos, skriven med drastisk humor och ett skarpt öga för relationer.

Boken Tistelhonung av Sara Paborn är en roman som kommer dröja kvar inom mig länge! Handlingen utspelas under sommarmånaderna och målas upp likt en tavla på ett mycket lågmält, kärleksfullt och vackert  sätt. Boken handlar om relationer, livslång kärlek och kärlek som varat en kort stund, som aldrig glömts bort. Allteftersom handlingen fortskrider flyter berättelserna ihop och skapar en varm känsla och vänskap mellan bokens två kvinnliga huvudpersoner. Det som lyfter romanen till dess höga nivå är att den är väldigt välskriven med ett vackert språk. Författaren lyckas också skapa en känsla i boken och som dröjer sig kvar. Som läsare både ser, hör och känner du av bokens handling och du upplever att du är en del av skådespelet, som spelas upp inför dig! Tistelhonung är en bok du absolut inte får missa att läsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar