24 april 2020

Svinstian av Susanne Schemper

Tina lever ensam med sina katter sedan hennes man gått bort. Hon är tyngd av bitterhet och svåra skuldkänslor över att ha svikit sitt nu vuxna barn. Många år av psykisk misshandel har format henne och det förflutna spökar, ovälkomna minnen gör sig ofta påminda. När Tina lär känna grannen Sanna och hennes son Noa, och förstår att de lever med en man som inte behandlar dem väl, rivs gamla sår upp.

Sanna börjar inse att det är ohållbart att stanna med mannen Mats, hans oberäkneliga humör oroar henne mer och mer för varje dag. Hon hoppas in i det längsta att de ska kunna lösa sin problem, men efter en skrämmande händelse får hon nog och flyr i panik till grannen. Tinas ilska växer och hon ser det som sin uppgift att ställa allt till rätta...

Svinstian är en mörk psykologisk spänningsroman som utspelar sig mitt i den halländska sommaridyllen i det fiktiva lilla samhället Solinge. Under några varma sommarveckor växer en oväntad vänskap fram mellan två kvinnor.

Boken Svinstian av Susanne Schemper är en bok som jag varmt kan rekommendera dig att läsa eller att lyssna på! Den innehåller alla ingredienser som behövs för att skapa en krypande spänningsroman. I den dallrande sommarhettan pyr känslorna och dåliga vibbar hänger i luften. Nutid blandas med dåtid. Goda stunder blandas med dåliga. Susanne Schemper lyckas med att få ihop mixen av en lantlig idyll, men där det under ytan pyr och till slut eskalerar, där nuet och det förflutna blandas och hämnden får gå sin gilla gång. Det jag tycker om med Susanne Schempers författarskap är att hon skriver på ett välformulerat sätt och med ett mycket bra flyt i berättelsen, vilket gör att boken blir väldigt lättläst/lättlyssnad. Så vill du läsa en psykologisk obehaglig bok, blandad med en idyll ,som successivt krackeleras, då är verkligen Svinstian en bok för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar