11 september 2019

In i minsta detalj av Kristin Emilsson

Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj - ingenting har lämnats åt slumpen.
Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla.

Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om.

In i minsta detalj är en feelgood-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya - och om en katt som inte heter Leif.

Det här är min första bekantskap med Kristin Emilssons böcker, men det lär inte bli den sista. In i minsta detalj är en välskriven feelgood-roman, med ett stort hjärta. Den blandar storstadslivet med småstadslivet, kärleksrelationer, men även vänskapliga relationer och givetvis en portion förutfattade meningar/skvaller. En härlig mix som skapar en fin stämning boken igenom och som gör att du vill veta, hur det ska gå för Freja och människorna omkring henne. Om du tycker om att läsa en feelgood-roman då och då, kan jag varmt rekommendera dig att läsa/lyssna på In i minsta detalj av Kristin Emilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar