29 augusti 2018

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson

Psykologisk spänningsroman om en familj i sönderfall.

Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning. Den har redan sålts till 29 länder.

Det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera dig att läsa alternativt lyssna på. Själv lyssnade jag på den och bokens tre olika perspektiv gestaltas självklart av tre olika uppläsare, vilket förhöjer boken ytterligare lite till. Handlingen blir då mer personlig och spänningen stegrar allteftersom du kommer vidare i boken. Vart är du på väg, hur ska det sluta? Precis som det skrivs på bokens baksida är det här varje förälders mardröm. Du vill självklart inte råka ut för att ditt barn häktas och anklagas för att begått ett mord. Hur skulle du själv agera om det hände och hur långt skulle du gå för att rädda ditt barn? Ett intressant perspektiv på en bok. Till dig som läser den här boken vill jag bara säga att om du tycker boken är tråkig i början, härda ut, ge inte upp. Personligen tyckte jag att boken var seg och tråkig i den första delen (pappans perspektiv). Jag funderade över hur kan den här boken vara så omtalad och uppskattad? Sedan kom dotterns perspektiv och intresset tog fart. Nu hände det mer, saker och ting förklarades ytterligare, frågetecknen slätades ut. Därefter stegrades spänningen mer och mer, tills domen avkunnades och du till slut fick reda på hur allt hängde ihop. Med andra ord "del 2 och del 3" gjorde boken spännande och läsvärd, medan första delen la grunden för det som skulle ske. Så greppa tag i den här boken och fascineras över en spännande och intressant intrig. Eftersom jag för länge sedan hade planer på att utbilda mig till jurist, har den här boken ytterligare ett spännande perspektiv. Vad händer inom häktets murar och i domstolens lokaler? Vilka handlingar kan slutligen leda till att ett mord / brott begås? Läs och bilda dig din egen uppfattning om boken! Jag tyckte den var superbra. Intrigen och spänningen stegras allteftersom handlingen fortskrider!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar