10 februari 2017

Projekt Rosie av Graeme Simision

 Don Tillman är 39 år och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än.
Han har aldrig passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt Fru - ett frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma för sent eller rubba hans inrutade liv.
Rosie Jarman gör allt detta. Hon är spontan, smart och snygg, och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Ju mer Don engagerar sig i Rosies liv, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Han lär sig också de mest oväntade saker, som varför örsnibbslängden inte styr vårt partnerval, varför han aldrig har varit på en andra dejt och varför glass smakar annorlunda i New York.

Projekt Rosie är en charmig romantisk komedi, en tänkvärd feelgood-roman som visar att alla kan hitta kärleken, hur udda man än är.

Det här är en mycket speciell bok, som du verkligen ska ge en chans. Antingen kommer du att tycka om den eller så gillar du den inte. Det tog ett tag innan jag föll för den, men när jag väl gjorde det, tyckte jag den var riktigt bra. Bokens huvudperson Don lever ett minst sagt inrutat och schematiskt liv, samtidigt som det visar sig vara en av hans styrkor. När han väl börjar ändra lite på sitt liv händer det grejer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar